Міфи про зовнішню рекламу, яким Ви вірите

Міфи про зовнішню рекламу, яким Ви вірите

Зовнішня реклама працює місяць, а я досі у збитку”, “реклама приносить плоди тільки у разі, якщо знаходиться в центрі міста”, “білборди, встановлені проти напряму руху машин, даремні” – знайомо? Усе це і багато що подібне ви, напевно, вже не раз чули. Не дивно, адже про ефективність зовнішньої реклами ходить багато легенд. Одні вважають “зовнішню рекламу” найкоротшим шляхом до успіху, інші – даремною витратою часу і засобів. Ми вважаємо: не треба вірити людям на слово, а перевіряти все, що говорять. Ось, наприклад, ми проаналізували деякі поширені думки про зовнішню рекламу, а вони – уявіть собі! – виявилися чистої води міфами. Хочете дізнатися, що це? Продовжуйте читати і ви про все дізнаєтеся.

Центр міста як гарант успіху. Чомусь велика частина клієнтів вірить, що якщо встановити рекламну конструкцію в центрі, вона однозначно стане успішною. Цю думку частенько підкріплюють фактом, що життя на головних вулицях кипить – йде багато пішоходів, їздить багато транспорту. Відповідно шанси, що рекламу помітять і запам’ятають, дуже високі. У більшості випадків це дійсно так, але ми поспішимо розвінчати цей міф: за статистикою, на зовнішнє “спостереження” в центрі міста звертає увагу не багато людей. Та і ті, які дивляться, із-за великої кількості всіляких оголошень та іншої реклами швидше за все вас не запам’ятають. Окрім цього, в години пік центральні вулиці перетворюються на кілометрові пробки. Багато водіїв просто об’їжджають центр по вільних магістралях. У результаті виходить, що візуальна реклама принесла б значно більше прибутку, якби стояла не на центральних вулицях, а на об’їзних дорогах.

Брати якістю, не кількістю. Якість зовнішньої реклами – важливий атрибут. Кількість, як не дивно, теж. Вони рівні по важливості, між ними має бути гармонія. Кількість не можна ігнорувати, виправдовуючи тим, що якщо вивіска елітна, так означає, вона працюватиме як десять економних. Повірте, у такому разі битву переможуть економні! Натовп завжди переможе навіть найсильнішого, якщо він самотній. Не лише ті, хто буває в центрі або в районі вашої точки продажів, потребують вашого продукту або послуги. Жителі інших районів і навіть міст напевно теж не відмовилися б, приміром, від хороших жалюзі або крутого велосипеда. Якщо ж ви хочете поставити конструкцію тільки в одному районі, розумійте, що ви відкидаєте солідну частину зацікавлених людей.

Зовнішню рекламу треба розміщувати тільки поряд з офісом. А ось це справжній міф! Люди, які живуть у вашому районі, і так знають про ваше існування. Якщо раптом ваша компанія знаходиться не на найвиднішому місці, а, приміром, в дворах багатоповерхівок, можете розмістити сліди-лапки до офісу або штендер-вказівник, але не більше. Скажемо так: не перевантажуйте зовнішньою рекламою ті місця, де знаходиться бізнес! Краще йдіть за точками концентрації цільової аудиторії і встановлюйте зовнішнє “полювання” там.

Статична вивіска краще ніж динамічна. Подумайте, на які вивіски Ви самі частіше задивлялися, – які переливаються, світяться, блимають або просто висять і на цьому все? Готові посперечатися, що на перші. Дослідники підрахували: динамічні вивіски притягають в 4,5 рази більше уваги. Вони приносять успіх завдяки тому, що демонструють свою “жвавість”, яскравість і виділяють магазин, ресторан, фірму серед конкурентів. Статична вивіска без підсвічування теж може увінчати компанію успіхом, але з вивіскою цих результатів, що світиться, добитися простіше.

Швидкий результат. Розмістили білборд тиждень тому і чекаєте, що до вас прийдуть натовпи клієнтів? Не потрібно так! Рекламні вивіски, зовнішня реклама, як би вам того не хотілося, не приносить миттєвий результат. Це не чарівна паличка.

Що дає зовнішня реклама? Зовнішня реклама працює з підсвідомістю. Вона, передусім, допомагає запам’ятати бренд і зробити його впізнанним. А ось коли людині знадобиться конкретний товар або послуга, він згадає про вас, оскільки, наприклад, бачив декілька ваших білбордів в місті.

Пам’ятайте: зовнішня реклама – не панацея від збитків і не затребуваності. Цей лише засіб, як можна їх здолати.

Де замовити вивіску для магазину та іншу зовнішню рекламу? Звертайтеся в рекламну агенцію “Айтекс”. Ми виготовляємо якісні вивіски для будь-якого бізнесу, а також проектуємо і створюємо круту вуличну і інтер’ьєрну рекламу. У нас працюють професійні майстри величезним досвідом. Якщо Ваша зовнішня реклама в наших руках, вам не треба хвилюватися за витрати, зовнішній вигляд вивіски, монтаж і документацію. Ми займемося цим замість вас і представимо вам детальний звіт.