Брендування автотранспорту

Брендування автотранспорту як ефективний рекламний інструмент

Брендування авто – це різновид візуального маркетингу, при якому на автомобіль наклеюється реклама. В наш час брендування комерційного транспорту є дуже поширеним і перспективним видом зовнішньої реклами, який застосовується все більшою кількістю організацій.

Prime_1    Брендування корпоративного транспорту завжди переслідує певні цілі, такі як:

  • Реклама фірми чи бренду, а також товарів чи послуг
  • Підвищення лояльності Цільової аудиторії
  • Інформування потенційних клієнтів про нові акції, розпродажі та інші важливі події

Транспорт, особливо корпоративний, практично завжди на на очах, а це означає, що реклама ніколи не перестає працювати. Звичайно ж, вона має бути виконана якісно та правильно, тобто відповідати продукту чи бренду, що рекламується.

Компанії та підприємства, що володіють автомобілями, можуть з високою ефективністю використовувати поверхні власних транспортних засобів для реклами товарів, послуг, брендів із мінімальними витратами. Ефективність такої реклами важко переоцінити, особливо у міських умовах. Автомобіль, який цілий день їздить містом у середньому має від 20000 контактів на день.

Riven_Aitex

Ще одним важливим фактором є ціна за використання рекламного носія, тобто забрендованого автомобіля. Один раз витративши кошти на нанесення реклами на автомобіль, Ви маєте можливість ефективно використовувати його рекламні можливості від 2 до 10 років, залежно від виду плівок, що використовуються, що значно дешевше, ніж помісячна оренда інших рекламних площ.

Вартість брендування авто залежить від обраних замовником матеріалів. Якщо використовувати спеціальні автомобільні серії вінілових плівок, тоді вартість виготовлення буде вищою, але й термін використання таких плівок значно довше і становить від 3 до 7 років, тоді як прості плівки можуть мати нормальний зовнішній вигляд лише до 2 років, після чого вони можуть почати тріскатися , тьмяніти і вигоряти. Тому перед тим як затверджувати кошторис Ви повинні визначитись,  як довго Ви збираєтеся експлуатувати даний автомобіль і  як довго Ви хочете використовувати саме цю рекламу на ньому.

Prime_2

Що потрібно врахувати під час брендування автомобіля

Перше – це площа поверхні, що обклеюється. Від цього залежатиме вид плівки та спосіб перенесення зображення на носій. При виготовленні реклами для легкових автомобілів зазвичай використовується технологія плотерного друку, коли елементи зображення наносяться на плівку окремо з наступною різкою за заданими контурами, утворюючи цільну картинку. Єдиний мінус плоттерного друку – обмеження за кольорами. Для перенесення зображення на великі площі використовується повнокольоровий друк. Після друку зображення покривається спеціальним шаром, що ламінує, який продовжує термін служби рекламоносія і оберігає лакофарбове покриття автомобіля від подряпин та сколів.

Друге – вид плівки.Для обклеювання рівних поверхонь використовують недорогі плівки, для автомобілів зі складною геометрією – литі.

Третє – термін рекламної акції. Якщо проект розрахований на кілька місяців (тільки на період запуску нового товару чи послуги), можна обирати бюджетну плівку. Такий термін протримаються навіть недорогі китайські плівки. Якщо брендується корпоративний транспорт, то на вартості матеріалів та послуг краще не заощаджувати.

Плюси брендування автотранспорту:

  • широке охоплення цільової аудиторії;
  • мобільність;
  • цілодобова робота;
  • легкість та ненав’язливість сприйняття;
  • велика рекламна площа;
  • низька вартість;
  • довговічність.

Рекламна агенція Айтекс пропонує комплексні послуги з брендування автомобілів – від створення дизайн-макета до обклеювання транспорту. Ми проводимо обклеювання автомобілів будь-якого розміру та будь-якої складності. Ми допоможемо вибрати відповідні технології та матеріали, що враховують умови експлуатації, особливості фірмового стилю та бюджет.

У нас в арсеналі є величезна кількість оригінальних рішень та цікавих ідей, що разом із багаторічним досвідом дозволяють нам створювати сучасну, красиву та результативну рекламу.

Якісно зроблена реклама не залишить нікого байдужим. Ваш автомобіль помітять не лише автомобілісти, а й пішоходи. Брендування автомобілів дозволяє розширити коло ваших потенційних клієнтів.

Ми підходимо до виконання замовлень відповідально та з креативом, орієнтуючись на побажання та вимоги клієнта. Нам довіряють завдання будь-якої складності.